Translation
MagyarEnglishDeutsch
by Transposh - translation plugin for wordpress
Mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzése 2017. évben

2019. vállalkozási időpontok:

Cegléd TAVASZ

- 2019.04.08-09

Kiskunfélegyháza
- 2019.04.24-25

Kalocsa TAVASZ:
- 2019.05.06-07

Dömsöd:
- 2019.05.13-14

Szabadszállás:
- 2019.06.13-14

Kalocsa ŐSZ
- 2019.09.30-10.01

Cegléd ŐSZ
- 2019.10.07-08

Veszprém:
- 2019. november
- 2019. november


2019. ÁH időpont:

Cegléd:
- 2019.05.23-24


 

IKT eszközök a tanítás-tanulás szolgálatában a tanórán

A gyorsan fejlődő informatika lehetővé teszi, hogy az IKT eszközök használata megjelenjen a tanórán és a tanóra előkészítésekor is. E továbbképzés elvégzése lehetővé teszi a pedagógusok számára, hogy alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek a számítógépek, a projektorok és az interaktív tábla együttes tanórai használatáról, valamint az IKT eszközökkel támogatott tanóratervezésről.

A továbbképzés célja:

A továbbképzés elvégzése lehetővé teszi a pedagógusok számára, hogy alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek a számítógépek, a projektorok és az interaktív tábla együttes tanórai használatáról, valamint az IKT eszközökkel támogatott tanóratervezésről.

A továbbképzés célcsoportja:

Nevelési-oktatási intézmények pedagógus munkakörben foglalkoztatott tanító és tanári képesítéssel rendelkező alkalmazottak

Tematika:

* Számítástechnikai alapismeretek, Internet használata, prezentáció készítésének alapjai (Ismeretek felelevenítése, egy szintre hozása, számítógépes gyakorlat). Prezentáció készítés áttekintése, kiegészítése (szövegek, képek, mozgóképek, animációk, hangok, hivatkozások, stb. elhelyezése a prezentációja). Internetes tananyaggyűjtés gyakorlata. (5 óra)
* A számítógép, a projektor és az interaktív tábla összekapcsolása, üzembe helyezése, beállítása, felhasználás lehetőségeinek ismertetése. Prezentáció vetítése aktív táblára, interaktív felhasználása. (5 óra)
* A kompetencia alapú oktatás elemei, kooperatív módszerek. Az IKT eszközök használatának módszertana. Együttes használatuk a tanórák előkészítésében, megtartásában. A konkrét módszerek ismertetése, gyakorlása interaktív tábla felhasználásával. (5 óra)
* IKT eszközökkel támogatott tanóra megtervezése. Cél meghatározása, módszerek és eszközök kiválasztása, tanóraszerkezet kialakítása, anyaggyűjtés, feldolgozás. Mintaóra bemutatása. Interaktív tábla használata. Egy közösen tervezett óra előkészítése, bemutatása. (5 óra)

* Az egyes tantárgyak tananyagainak feldolgozása kooperatív módszerekkel, IKT eszközök felhasználásával. Egy választott tanóra megtervezése, bemutatása csoportmunkával a kiadott segédletek felhasználásával. Házi feladat (Az egyes hallgatók által kiválasztott témában egy tanóra óravázlatának elkészítése) (5 óra)

* A házi feladatként elkészített óravázlat alapján az interaktív tábla felhasználásával önállóan tananyagelemeket készítenek és gyűjtenek, tanórát terveznek, majd azt be is mutatják. (5 óra)

A tanfolyam sikeres teljesítése után a hallgatók tanúsítványt kapnak.

A tanúsítvány megszerzésének feltételei:

Tanúsítványt az kap, aki a foglalkozások 90 %-án részt vesz, valamint a továbbképzés végén megtervez egy tanórát IKT eszközök felhasználásával, majd bemutatja azt.

Csatolmány Méret
ikt 2010.doc 91.5 KB