Hús- és halpulti előkészítő termékfelelős

Felnőttképzési engedélyszám: E-000515/2014/B012

Képzés célja:
A képzés sikeres elvégzésével a Hús- és halpulti előkészítő termékfelelős szakmai végzettséggel rendelkező személy, tudja figyelemmel kísérni és ellenőrizni a friss áru útját a beérkezéstől az értékesítésig, beleértve az árumozgatást, a termékek előkészítését és kihelyezését.
Legyen alkalmas a hús- és halpultokon dolgozó szakképzett eladók utasításainak megfelelően gondoskodni a pultok impulzív megjelenéséről, figyelemmel kísérni azok feltöltöttségét, biztosítani a termékek szakszerű árkijelezettségét.
Az előírásoknak megfelelően tudja vezetni az élelmiszer biztonsági nyomon követéseket, munkaterületét tisztán és rendben tartani.
Tudja ajánlani és bemutatni a termékeket, azokat megfelelően, szakszerűen előkészíteni, felvilágosítást, tanácsot adni azokkal kapcsolatban, udvariasan kiszolgálni a vásárlót. Figyelemmel kísérni a készletet, a termékek tárolásának megfelelő feltételeit elvégezni a selejtezés. leltározás folyamatát.
Legyen képes a szakszemélyzet utasításait és az előírásokat követve szabályszerűen működtetni s hús- és halpultokban használandó eszközöket.

Képzés célcsoportja:
Alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező felnőttek, akik motiváltnak és képesnek érzik magukat a hús- és halpulti előkészítő termékfelelős feladatkörbe tartozó tevékenységek ellátására.

A képzésbe történő bekapcsolódás feltételei:
Iskolai végzettség: Alapfokú iskolai végzettség, illetve foglalkozás-egészségügyi alkalmasság

Képzés zárása: Szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése.

Képzés tanúsítása: Tanúsítvány

Képzési idő:
160 óra (Elmélet: 45 óra, Gyakorlat: 115 óra)

A képzés során megszerezhető kompetenciák: /a képzés elsajátításával a résztvevő képes lesz:/
Megismeri a hús- és halárukra vonatkozó alapismereteket.
Elsajátítja a vásárlói és munkahelyi kommunikáció alapjait.
Megismeri a higiéniai és élelmiszer-biztonsági alapokat.
Hús- és hal területekre vonatkozó áruházi gazdálkodási alapismeretekkel tisztában lesz.
Hús- és halpultban forgalmazott árukra vonatkozó termékismeretet szerez.

Modulok:
Hús- és halárukra vonatkozó termék alapismeret
A vásárlói kommunikáció alapjai
Higiéniai és élelmiszer-biztonsági alapok
Hús- és hal területekre vonatkozó áruházi gazdálkodási alapismeretek
Hús- és halpultban forgalmazott árukra vonatkozó termékismeret
Munkahelyi kommunikáció és együttműködés a hús- és halpultokban
Higiénia és élelmiszer-biztonság a hús- és halpultban
Hús- és halpulti tevékenységgel kapcsolatos gazdálkodási ismeretek

JELENTKEZÉS