BÉRÜGYINTÉZŐ OKJ – TANFOLYAM

(OKJ 51 344 01) – 29/2016 (VIII.26.) SZVK; Nyilvántartásba vételi szám: E-000515/2014/A007; 29/2016 (VIII.26.) SZVK szerinti program

FIGYELEM! Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározott szakmai tanfolyamok (OKJ-tanfolyamok) a jogszabályi változások miatt már csak 2020. december 31-ig vehetők igénybe. Az OKJ-képzések 2020. szeptemberben még elindulnak, igény esetén december 31-ig még indíthatók. A határidőig megkezdett vagy folyamatban levő OKJ-tanfolyamok résztvevői a törvény értelmében 2022. december 31-ig vizsgázhatnak le az OKJ-képesítés megszerzéséhez. Az OKTKER-NODUS Kiadó Kft. az új jogszabályok szerint továbbra is jogosult lesz tanfolyamok szervezésére és lebonyolítására. Az OKJ-képzések megszűnésével a jelenlegi képzések egy része továbbra is igénybe vehető lesz új formában, esetenként más elnevezéssel. Ezekről a honlapunkon folyamatosan tájékoztatást adunk.

Az OKJ-képzés célja:

A Bérügyintéző OKJ-tanfolyam során szerzett szakképesítéssel a résztvevők alkalmasságot szereznek a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat ellátására, a munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő gazdálkodáshoz kapcsolódó ügyek intézésére és nyilvántartások vezetésére a gazdasági élet különböző szereplőinél.

A képzés célcsoportja:

Olyan felnőttek, akik érettségi vizsgával rendelkeznek, és a bérszámfejtés, bérügyintézés terén kívánnak szakmai ismereteket és gyakorlatot, valamint OKJ-szakképesítést szerezni.

Az OKJ-képzésbe történő bekapcsolódás feltételei:

Iskolai végzettség: Érettségi vizsga

A képzés során megszerezhető készségek:
• a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, járulék-nyilvántartás, stb.) feladatok ellátása
• a munkavállalók munkaviszonyának létesítésével, megszüntetésével kapcsolatos közreműködés
• a bérügyi nyomtatványok értelmezése és kitöltése
• az adatok összegyűjtése további feldolgozás céljából
• a bérügyintézői munkakörhöz kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumok rendszerezése, iratkezelés végzése

Modulok:
10154-16 Munkaerő-gazdálkodás
10151-16 Bérügyi szakfeladatok ellátása
Az OKJ-képzés zárása:

Valamennyi modulzáró vizsga, valamint a komplex szakmai vizsga eredményes letétele.

Az OKJ-képzés tanúsítása: OKJ-bizonyítvány

Tervezett képzési idő: 120 óra (Elméleti órák száma: 84; Gyakorlati órák száma: 36)

Képzés ára (Ft/fő): 59.900 Ft

Vizsgadíj: 65.000 Ft

Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!