Mérlegképes Könyvelők Kötelező Továbbképzése

Jelentkezési lapok

A jelentkezés feltétele a jelentkezési lapon található adatkezelési hozzájárulás.

=>Adatkezelési tájékoztatót ide kattintva olvashatja el!<=

KAPCSOLAT


Mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzése Vállalkozási szak

Vállalkozásunk, az OKTKER – NODUS KIADÓ KFT. (8200 Veszprém, Bartók B. u. 12.) 2023. évben is hallgatói rendelkezésére áll a könyvviteli szolgáltatást végző mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzése szervezésében. Biztosítani tudjuk, hogy a 2 napos 16 órás továbbképzésen teljesíteni tudja az előírt kreditpontokat (8-8 pont, azaz 16 pont).

A PM által kialakított webes felületen történő jelentés miatt a jelentkezési lapon minden adat kitöltés kötelező!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a mellékelt jelentkezési lapon MINDEN adat kitöltése kötelező! Függetlenül attól, hogy szervezetünknél szerzi meg évek óta a kreditpontjait. Az előző években is több elírás volt a jelentkezők részéről! A PM által kiadott webes felületen a regisztrációs szám helyes megadása során töltődnek be az Ön személyes adatai, ami a kreditpontok elszámolásának feltétele. A helytelenül, hiányosan vagy olvashatatlanul kitöltött jelentkezési lapokon megadott adatokért képző intézményünk nem vállalja a felelősséget. Amennyiben a megadott adatok nem pontosak, nem garantált, hogy a rendszer kezelni tudja a pontok jóváírása során, ezért kérjük, fokozottan ügyeljen MINDEN adat helyes, pontos és egyértelmű feltüntetésére (beleértve a regisztrációs számról való nyilatkozatot is! („Regisztrációs számmal rendelkezik? • nem, • folyamatban van, • igen igen válasz esetén: mérlegképes könyvelő regisztrációs száma / adótanácsadó regisztrációs száma / adószakértő regisztrációs száma) Minden könyvelőnek azon a szakterületen (Államháztartási/Vállalkozási) kötelező legalább 4 kreditpontot szereznie, amire az iskolai végzettsége szól és legalább 8 kreditpontot számvitel témakörben kell teljesíteni! A 2023. évi jelentkezési lap letölthető: www.oktker.hu weboldalról.

A részvételi díj a következőképpen alakul (a kontakt továbbképzés díja tartalmazza a képzés költségét és a kétnapi ebédet):
A TANANYAGOT (ELŐADÁS ANYAGA) KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON BOCSÁTJUK A JELENTKEZŐ RENDELKEZÉSÉRE!

Mérlegképes KONTAKT díjak
Szak/Téma Összeg
Vállalkozási szak 19.800 Ft
1. Számviteli témakör 10.000 Ft
2. Adó témakör 9.800 Ft
Adós KONTAKT továbbképzési díjak
Szak/Téma Összeg
Adótanácsadó (kedvezményes)* 19.800 + 4.000 = 23.800 Ft
Adószakértő (kedvezményes)*19.800 Ft + 4.000 = 23.800 Ft

Az oktatás FŐ címei a következők:

 1. nap (360 perc): Számviteli változások a 2022. évi XLV. törvény alapján, továbbá a mérleg és eredménykimutatás egyes kiemelt tételeinek számviteli elszámolása (kontakt) – 8 kreditpont

                                                                                                                             KONTAKT képzés határozat iktatószáma: PM/61-164/2023

 • A Számviteli törvény változásai a 2022. évi XLV. törvény alapján (60 perc)
 • A mérleg és eredménykimutatás egyes kiemelt tételeinek számviteli elszámolása (300 perc)
 1. nap első rész (180 perc): Aktuális adózási kérdések 2022. évben a TAO és osztalékadó, az Adóeljárás, az ÁFA, és egyéb adók, a helyi adók vonatkozásában (kontakt) – 4 kreditpont

                                                                                                                              KONTAKT képzés határozat iktatószáma: PM/61-165/2023

 • A társasági adó és osztalékadó változásai (50 perc)
 • Az adóigazgatási eljárások változásai (20 perc)
 • Általános forgalmi adó változásai (20 perc)
 • Illeték, helyi adók változásai (20 perc)
 • Kata, katával kiváltott adók, kiva változásai (35 perc)
 • Egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, reklámadó, gépjármű adóváltozásai (10 perc)
 • Példák (15 perc)
 • Konzultáció (10 perc)
 1. nap második rész (180 perc): Aktuális adózási kérdések 2022. évben az SZJA, Jövedéki adó, SZOCHO vonatkozásában (kontakt) – 4 kreditpont

                                                                                                                              KONTAKT képzés határozat iktatószáma: PM/61-166/2023

 • A személyi jövedelemadó változásai (30 perc)
 • Jövedéki adó változásai (40 perc)
 • A kiskereskedelmi adó és az extraprofit adó változásai (25 perc)
 • Szociális hozzájárulási adó változásai (15 perc)
 • A társadalombiztosítási járulék (30 perc)
 • Példák (25 perc)
 • Konzultáció (15 perc)

Adótanácsadók / Adószakértők” továbbképzése: Számvit. vált. a 2022. évi XLV. tv. alapján, a mérleg és eredménykimutatás egyes kiemelt tételeinek számvit. elszám., Akt. adózási kérdések 2022. évben TAO, oszt.adó, Adóeljárás, ÁFA, egyéb adók, helyi adók,  SZJA, Jöv. adó, SZOCHO vonatkozásában (kontakt) – 16 kreditpont

KONTAKT képzés határozat iktatószáma: PM/62-163/2023

A kreditpont minősítési határozatokat megkaptuk a PM-tól.
– A vállalkozási szakterületen regisztrált könyvelők az általunk szervezett kétnapos továbbképzésen teljesíteni tudják a jogszabályban előírt kreditpontot (93/2002. V.5.) Kormányrendelet 10/B § (2)-(4). 16 pontot kapnak.
– Adótanácsadó, Adószakértő szakterületen a programunk 16 kreditet ad. Nekik még gyűjteniük kell 4 kreditet!

Az adótanácsadók, adószakértők esetében 2020.01.01-jétől több változás lépett életbe, melyről részletesen a 263/2018. (XII.20.) Kormányrendeletben olvashatnak:

“Az adós szakemberek továbbképzési időszaka 2020. január 1-jétől ötéves időszak helyett éves továbbképzési időszakká alakult át, a továbbképzési évek – a könyvelőkhöz hasonlóan – január 1-jétől december 31-ig tartanak. Az idei továbbképzési év 2023. január 1-jétől december 31-ig tart, ebben az időszakban kell az érintettekben 20 kreditpontot gyűjteniük. A 20 kreditpont megszerezhető továbbképzési programok teljesítésével, illetve 2 kreditpontot ér a minősített szakmai szervezeti tagság. A minősített szakmai szervezetek köre megegyezik a mérlegképes könyvelő továbbképzéshez minősített szervezetek, szerveződések körével.” A többletpontok nem vehetőek figyelembe a következő évek továbbképzési kötelezettségének szempontjából. Ugyanazon továbbképzési program csak egyszer jogosít kreditpontra.

“A továbbképző szervezetek szempontjából további fontos változás, hogy az idei évtől az adós továbbképzést teljesítőkről is a továbbképző szervezeteknek kell adatot küldeniük a penzugyiszakkepzes.kormany.hu felületen keresztül. ” Nem kell egyénileg bejelenteni a PM felé, hogy elvégezték a továbbképzést, ezt a mérlegképeshez hasonlóan mi jelentjük innentől.
Egy előadás végighallgatása esetén több területre is ki tudjuk adni az igazolást. (Mérlegképes továbbképzésre, Adótanácsadóra, Adószakértőre is.) Jelölhetik egy időpontra a részvételi szándékot a különböző szakterületre!

Kérem visszajelzését a jelentkezési lap kitöltésével, hogy melyik továbbképzésen szeretne részt venni

Ha bármilyen kérdése merül fel a továbbképzési rendszerrel kapcsolatban a 88/421-080; 70/414-7572 telefonszámokon és az oktker@oktker.hu e-mail címen, vagy a mellékelt kapcsolati lapon keresztül állunk rendelkezésére.

A továbbképzés alatt a járványügyi szabályokat (a távolságot, kézfertőtlenítést, szájmaszk használatát) a jelenlegi álláspont alapján szükséges betartani, így kérünk mindenkit, figyeljen erre.