Ingatlanközvetítő:

(Államilag engedélyezett programkövetelmény alapján megvalósuló képzés)

Kinek ajánljuk a képzést?
Mindazoknak ajánljuk, akik lakáscélú ingatlanok, nem lakáscéljára szolgáló helységek és építési telkek adásvételével, cseréjével foglalkoznak, szorosan együttműködve eladó és vevő, ill. bérbeadó és bérlő között. Azoknak, akik jó kommunikációs készséggel bírnak és változatos munkakört szeretnének betölteni.

Milyen ismereteket ad a képzés?
A képzés során a résztvevő megtanulja kiértékelni az ingatlan földhivatali nyilvántartási dokumentációját, megismeri a polgárjogi és eljárásjogi ismereteket, tájékoztatást ad többlakásos lakóépületek működési formáinak sajátosságairól. Alkalmazza a szükséges törvényeket, jogszabályokat. Felméri az ingatlan műszaki állapotát és kiszámolja az ingatlanpiaci forgalmi értékét.

A képzéshez tartozó programkövetelmény itt elérhető.

Képzés azonosító: 04164005
Képzés óraszáma: 240 óra
Képzésbe való bekapcsolódás feltételei: érettségi végzettség

A képzés során megszerezhető dokumentum: tanúsítvány
Képzési napok: hétköznap délutánonként vagy/és szombat délelőttönként

Vizsgainformáció:
A hallgatók a képzés végét követően képesítővizsgára jelentkezhetnek. A képesítővizsgát nem a képző, hanem független akkreditált vizsgaközpont szervezi.

Képesítő vizsgára bocsátás feltétele: A képzés sikeres elvégzését igazoló a képző által kiállított tanúsítvány. Abban az esetben megszerezhető, ha a megengedett hiányzást nem lépi túl a résztvevő.

Egyéb feltétel:

A képesítő vizsgára bocsájtás feltételeként benyújtandó a vizsgázó által elkészített záró dolgozat.
1. Írásbeli vizsga:              Ingatlanközvetítői írásbeli vizsga (számonkérés, teszt, esszé és számításos típusú feladat)
2. Projektfeladat:            A vizsgázó bemutatja az általa előzetesen bemutatott piaci összehasonlító értékbecslés tárgyát képező ingatlant, annak                                    értékbecslési folyamatával és eredményével együtt, továbbá rövid szakmai beszélgetés keretében választ ad a felmerülő kérdésekre.

Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!

Képzési díj: 119.000 Ft