INGATLANVAGYON-ÉRTÉKELŐ ÉS -KÖZVETÍTŐ OKJ – TANFOLYAM

(OKJ 53 341 01) – 12/2013. (III.28.) SZVK; Nyilvántartásba vételi száma: E-000515/2014/A022; 12/2013. (III.28.) SZVK szerinti program

FIGYELEM! Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározott szakmai tanfolyamok (OKJ-tanfolyamok) a jogszabályi változások miatt már csak 2020. december 31-ig vehetők igénybe. Az OKJ-képzések 2020. szeptemberben még elindulnak, igény esetén december 31-ig még indíthatók. A határidőig megkezdett vagy folyamatban levő OKJ-tanfolyamok résztvevői a törvény értelmében 2022. december 31-ig vizsgázhatnak le az OKJ-képesítés megszerzéséhez. Az OKTKER-NODUS Kiadó Kft. az új jogszabályok szerint továbbra is jogosult lesz tanfolyamok szervezésére és lebonyolítására. Az OKJ-képzések megszűnésével a jelenlegi képzések egy része továbbra is igénybe vehető lesz új formában, esetenként más elnevezéssel. Ezekről a honlapunkon folyamatosan tájékoztatást adunk.

A képzés célja:

Az Ingatlanvagyon-értékelő és –közvetítő OKJ-tanfolyam a képzésben résztvevőket felkészíti a különböző típusú (lakóingatlan, iroda, ipari ingatlan, kereskedelmi ingatlan, befektetési ingatlan, stb.) ingatlanok értékelésére, az értékelésben közreműködő szakértők munkájának irányítására és ellenőrzésére, továbbá ingatlanhasznosítási, ingatlanbefektetési célú tanulmányok készítésére.

Az OKJ-képzés célcsoportja:
Olyan személyek, akik érettségivel és az OKJ-s felnőttképzés szakmai és vizsgakövetelményében szereplő előzetes szakképesítéssel (Ingatlanközvetítő) rendelkeznek, valamint szeretnének mélyebben megismerkedni és szakmai tudásra szert tenni az ingatlan-értékbecslés és a kereskedelmi célú ingatlanok közvetítése terén.

A képzésbe történő bekapcsolódás feltételei:
Szakmai végzettség: 52 341 02 Ingatlanközvetítő

Képzési idő: 280 óra (Elméleti órák száma: 112, Gyakorlati órák száma: 168)

Képzési díj: 155.000 Ft
(Nálunk végzett Ingatlanközvetítő tanfolyamos hallgatóinknak 15.000 Ft kedvezményt biztosítunk)

Vizsgadíj: 45.000 Ft

Az OKJ-képzés során megszerezhető készségek:

• ingatlanvagyon-értékelés
• ingatlanszakmai tanácsadás
• ingatlanbefektetési tanácsadás
• hitelbiztosítéki értékelés
• befektetői szakértői anyag készítése
• ingatlanpiaci monitoringtevékenység végzése
• ingatlanpiaci elemzés készítése
• ingatlanszakmai vállalkozás (társaság) irányítása

Modulok:
11245-12 Ingatlanvagyon-értékelő feladatai
Az OKJ-képzés zárása:
Modulzáró vizsga minimum 60%-ra való teljesítése
A résztvevő hiányzása nem haladja meg az összes óraszám 20%-át

Az OKJ-képzés tanúsítása: OKJ-bizonyítvány

Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!