Tűzvédelmi főelőadó:

(Államilag engedélyezett programkövetelmény alapján megvalósuló képzés)

Kinek ajánljuk a képzést?
Mindazoknak ajánljuk a képzést, akik képesek önállóan is, illetve vezetőjük irányítása mellett a munkájukat végezni, tűzvédelmi oktatással és szakvizsgával kapcsolatos feladatokat ellátni, a tűzvédelmi jogi és szakmai szabályokat betartani , valamint tűzvédelmi dokumentumokat előkészíteni és helyesen kezelni. Tűz esetén intézkedik a tűzjelzéssel, tűzoltással, mentéssel, valamint a tűzvizsgálattal kapcsolatos kötelezettségeinek, feladatainak jog- és szakszerű teljesítése érdekében.

Milyen ismereteket ad a képzés?
A képzésben résztvevő megtanulja összefüggéseiben elemezni a gazdálkodó szervezet, létesítmény tűzvédelmi kötelezettségeit és állapotát. Megtanulja irányítani a tűzvédelmi feladatokban résztvevő személyek munkáját. Elkészíti és naprakészen tartja a tűzvédelmi szabályzatot, a tűzriadó tervet. Részt vesz a tűzvédelmi és egyéb tűzvédelmi kérdéseket érintő hatósági ellenőrzésekben. Kapcsolatot tart a tűzvédelmi hatóságokkal.

A képzéshez tartozó programkövetelmény itt elérhető

Képzés azonosító: 10324017
Képzés óraszáma: 180 óra
Képzésbe való bekapcsolódás feltételei:  érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: OKJ 5286110 Tűzvédelmi előadó vagy 10324017 Tűzvédelmi előadó

A képzés során megszerezhető dokumentum: tanúsítvány
Képzési napok: hétköznap délutánonként vagy/és szombat délelőttönként

Vizsgainformáció:
A hallgatók a képzés végét követően képesítővizsgára jelentkezhetnek. A képesítővizsgát nem a képző, hanem független akkreditált vizsgaközpont szervezi.

Képesítő vizsgára bocsátás feltétele: A képzés sikeres elvégzését igazoló a képző által kiállított tanúsítvány. Abban az esetben megszerezhető, ha a megengedett hiányzást nem lépi túl a résztvevő.

1. Írásbeli vizsga: Tűzvédelmi főelőadói feladatok – interaktív vizsga
2. Projektfeladat: Komplex tűzvédelmi főelőadói vizsgadolgozat

Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!

Képzési díj: 119.000 Ft