Vállalkozási mérlegképes könyvelő:
(Államilag engedélyezett programkövetelmény alapján megvalósuló képzés)

Képzés azonosító: 04115002
Képzés óraszáma:  510 óra
Képzésbe való bekapcsolódás feltételei: érettségi végzettség
Képzési díj: 510.000 Ft
A képzés során megszerezhető dokumentum: tanúsítvány
Képzési napok: hétköznap délutánonként vagy/és szombat délelőttönként

Vizsgainformáció:
A hallgatók a képzés végét követően képesítővizsgára jelentkezhetnek. A képesítővizsgát nem a képző, hanem független akkreditált vizsgaközpont szervezi.

Képesítő vizsgára bocsátás feltétele: A képzés sikeres elvégzését igazoló a képző által kiállított tanúsítvány. Abban az esetben megszerezhető, ha a megengedett hiányzást nem lépi túl a résztvevő.

1. Írásbeli vizsga: Pénzügyi számvitel és pénzügyi kimutatások  összeállítása, elemzése és ellenőrzése (központi írásbeli feladatlap)
A) Pénzügyi számvitel
B) Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése
2. Projektfeladat:  Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése

Kinek ajánljuk a képzést?
Mindazoknak ajánljuk, akik képesnek érzik magukat egy vállalkozás számviteli és könyvelői feladatainak ellátására. A képzés által betölthető pozíció nagyfokú felelősségvállalást és precizitást igényel. A könyvelőnek tisztában kell lennie a hatályos jogszabályokkal, amelyeket megfelelően kell alkalmaznia.

Milyen ismereteket ad a képzés?
A képzésben résztvevő analitikus nyilvántartásokat készít és vezet. Számítógépes programcsomagok segítségével könyvel és adóbevallást készít. Kezeli és feldolgozza a vállalkozások pénzügyi és számviteli bizonylatait, iratokat, szerződéseket.

A képzéshez tartozó programkövetelmény itt elérhető